Un tablou de Paul Gauguin care nu a părăsit niciodată Statele Unite, portretul "Teurahaimata a Poturu", va fi scos la vânzare pe platforma digitală Fine Arts Paris, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cumpărat de artistul colecţionar Edouard Paulin Jenot înainte de 1895, a trecut pe la mai mulţi proprietari înainte de a rămâne în aceeaşi familie americană din 1943. Acest ulei pe fond albastru a fost expus o singură dată, la Muzeul Cleveland, în 1942. 

A devenit cunoscut datorită unei fotografii alb şi negru din arhivele Wildenstein şi din reproducerea sa într-un catalog din 1964.               

"Teuraheimata a Poturu" face parte dintre operele realizate în prima călătorie în Tahiti a lui Paul Gauguin (1848 - 1903). 

Galeristul newyorkez Jill Newhouse, care a decis să prezinte tabloul la Fine Arts Paris, nu a comunicat preţul, dar opere comparabile pot fi vândute cu până la 10 milioane de euro. 

Această pictură este prezentată cu noi studii, noi cercetări, un raport de conservare şi analize de pigmenţi.                

Cincizeci şi cinci de expozanţi, inclusiv 18 galerişti străini, vor prezenta fiecare până la 10 lucrări în cadrul acestui salon care organizează în mod excepţional a patra ediţie, online, între 24 şi 29 noiembrie.         

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.