Tabloul „The Mill, Pendlebury”, pictat de LS Lowry în 1943 şi necunoscut în lumea artei mai bine de şapte decenii, va fi scos la licitaţie prin casa Christie's din Londra, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea înfăţişează muncitori într-o zi liberă şi copii jucând cricket.

„Nu au fost făcute însemnări cu privire la el, pur şi simplu nu ştiam că există”, a spus expertul britanic Nick Orchard de la Christie's din Londra.

Pictura, pe care Lowry a oferit-o, ar putea fi vândută luna viitoare pentru 700.000 - 1.000.000 de lire sterline.

Ea s-a aflat mare parte din timp în Statele Unite, în colecţia cercetătorului medical Leonard D Hamilton, care a murit anul acesta.

Lowry a dat tabloul părinţilor lui Hamilton în urmă cu mai mult de 70 de ani, când familia locuia în Manchester.

În anii 1940, pictorul nu era reprezentat de un agent sau de o galerie şi îşi prezenta lucrările mai mult cunoscuţilor, a explicat expertul.

Soţii Hamilton i-au dat tabloul fiului lor, care l-a ţinut în camera în care a locuit când era student la Oxford. Hamilton, care a avut un rol important în descoperirea structurii ADN, s-a mutat mai târziu la New York, luând pictura cu el. În anii 1970, el a început să îşi dezvolte colecţia de artă.

„Nu cred că poate fi numită o pictură unică, dar este una specială”, a mai spus Orchard. „Este o compoziţie foarte frumoasă şi are tot ce ţi-ai dori să aibă un Lowry: fabrici, furnale, oameni agitându-se”.

Anul acesta, „A Cricket Match”, datată de Lowry 1938, a fost vândută pentru 1,2 milioane de lire sterline.

Cele mai scumpe lucrări de LS Lowry vândute la licitaţie sunt „The Football Match” şi „Piccadilly Circus”, ambele pentru 5,6 milioane de lire sterline, în 2011.

Născut în 1887, în Pendlebury (Lancashire), Laurence Stephen Lowry a devenit cunoscut pentru descrierile lui aparent simple ale vieţii clasei muncitoare din zonele industriale din nordul Angliei. El a murit în 1976.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.