Muntele vulcanic pe care a fost construit Castelul Edinburgh a devenit ”ecranul” pentru un show de lumini în 3D, duminică seară, care a transformat faţada vestică a castelului într-un caleidoscop spectaculos, ce a spus povestea evoluţiei vulcanilor, în timpul ceremoniei de deschidere a Festivalului Internaţional de la Edinburgh 2016, cel mai mare festival artistic anual din lume, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rocile vulcanice vechi de 350 de milioane de ani care predomină structurile geologice din capitala Scoţiei au reprezentat tema principală a show-ului. Castelul din Edinburgh a fost astfel ”îmbăiat” în lumini spectaculoase, spre încântarea celor 27.000 de persoane care au asistat la evenimentul de duminică seară.

Spectacolul animat s-a concentrat pe ideea ”timpului profund”, un concept geologic inventat de James Hutton, în Scoţia, în secolul al XVIII-lea, care explică modul în care a fost formată Terra.

Spectacolul a fost creat folosind tehnologii de cartografiere arhitecturală şi, pentru a fi realizat, a necesitat 15 kilometri de cabluri şi 42 de proiectoare. 

Show-ul a avut ca fundal muzica trupei Mogwai, un grup rock din Glasgow, şi a fost, potrivit organizatorilor ”una dintre cele mai ample şi mai neobişnuite proiecţii realizate vreodată în lume”.

Pe parcursul a trei săptămâni în luna august, Festivalul Internaţional Edinburgh (5-29 august) are loc simultan cu Edinburgh Festival Fringe, găzduind peste 3.000 de spectacole, dar şi cu Edinburgh Military Tattoo, care, în acest an, celebrează a 90-a zi de naştere a reginei Elizabeth a II-a.

Pe durata Festivalului Edinburgh, parade de stradă şi diverse reprezentaţii artistice, muzicale, spectacole de teatru - inclusiv pentru copii - vor avea loc în întreg oraşul, a cărui populaţie se dublează în această perioadă şi ajunge la aproximativ 1 milion de locuitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.