Un poem scris de mână de Anne Frank, a cărui valoare a fost estimată între 30.000 şi 50.000 de euro, a fost adjudecat miercuri contra sumei de 140.000 de euro în doar 2 minute, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Licitaţia, care a avut loc la casa Bubb Kuyper din oraşul olandez Haarlem, a fost câştigată de un colecţionar care a rămas anonim. Peste 20 de colecţionari s-au aflat în sala de licitaţii, iar mulţi alţii au licitat prin telefon şi online. 

Preţul de pornire a fost de 30.000 de euro.

Poemul, datat 28 martie 1942, a fost scris în cartea prieteniei a colegei de clasă a surorii lui Frank, Jacqueline van Maarsen.

”Sora mea (poreclită Cricri) a rupt pagina aceasta din «poezie album» şi mi-a dat-o în 1970”, a scris Jacqueline van Maarsen într-o scrisoare care acompaniază poemul. ”Ştiu că sora mea nu a fost ataşată de aceste versuri ale Annei pentru ea pe cât sunt eu de versurile ei scrise pentru mine şi din acest motiv îl scot la vânzare”.

Semnat de Anne Frank, poemul este ”edificator pentru genul de scrieri din albumele «poezie», îndemnând deţinătoarea să facă ce poate mai bine şi să fie sârguincioasă în munca sa, astfel că oricui o condamnă să îi poate răspunde într-o manieră onorabilă”, potrivit casei de licitaţii.

În luna iulie a anului 1942, părinţii Annei s-au ascuns împreună cu familia într-o anexă a biroului lui Otto Frank, unde Anne a scris jurnalul care i-a adus celebritatea postumă. Membrii familiei Frank au rămas ascunşi până în 1944, când au fost arestaţi şi duşi în lagărul Auschwitz. Anne a murit în lagărul de concentrare Bergen-Belsen, în februarie 1945, la vârsta de 15 ani.

Jurnalul este folosit pentru a-i învăţa pe copiii din întreaga lume despre Holocaust. Originalul este expus în casa familiei lui Anne Frank din Amsterdam, care a fost vizitată, anul trecut, de peste 1,2 milioane de persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.