Un nud rar pictat de Amedeo Modigliani a stabilit un record mondial, după ce a fost estimat să se vândă la 150 de milioane de dolari, aceasta fiind cea mai mare valoare estimată pentru o lucrare de artă înainte de licitarea acesteia, a anunţat, marţi, casa Sotheby's, care a prezentat tabloul în Hong Kong, scrie AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pictată în anul 1917, lucrarea „Nu couché (sur le côté gauche)" este una dintre cele nouă nuduri pictate de Modigliani care sunt deţinute de colecţionari privaţi. Astfel, vânzarea acestei lucrări este extrem de rară.

Cu o lăţime de 147 de centimetri, pictura în ulei este cea mai mare lucrare a artistului italian. Tabloul este prima lucrare a lui Modigliani în care apare întregul corp nud al unei femei pictat pe pânză.

Pictura se va afla în centrul unei licitaţii de lucrări de artă care va fi organizată pe 14 mai în New York de casa Sotheby's.

Identitatea colecţionarului care vinde această lucrare de Modigliani nu a fost dezvăluită de Sotheby's.

Recordul anterior pentru valoarea estimată a unei lucrări de artă înainte de vânzarea acesteia la o licitaţie a fost de 140 de milioane de dolari, pentru tabloul „Les femmes d'Alger (version O)", de Pablo Picasso. Acesta a fost stabilit în 2015, în New York, la casa de licitaţii Christie's.

Un alt nud pictat de Modigliani a fost vândut pentru 170,4 milioane de dolari în New York, în 2015, unui colecţionar chinez. 

Cel mai recent record în privinţa preţului la care a fost adjudecată o lucrare de artă a fost stabilit în  2017, de tabloul „Salvator Mundi”, de Leonardo da Vinci, care a fost vândut la preţul de 450 de milioane de dolari. Lucrarea fusese estimată la 100 de milioane de dolari.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.