Liberalul Alexandru Muraru, membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, cere constituirea unei comisii parlamentare de anchetă privind "gravele derapaje" de la Radioul public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandru Muraru afirmă, într-un comunicat de presă, că şeful SRR, Georgică Severin, a deteriorat echilibrul editorial, dar şi atmosfera în interiorul SRR şi că "Radioul public a revenit în epoca Şeuleanu-Năstase, înregistrând grave derapaje".

"În urma apariţiei a numeroase monitorizări în presa independentă, care fac referiri la modul în care sunt construite jurnalele de ştiri la Radioul Public şi a dezechilibrului politic din zona editorială, concomitent cu scăderea dramatică a audienţelor posturilor publice, dar şi cu diferite alte situaţii şi derapaje relatate de organisme independente, jurnalişti ori colaboratori SRR, solicit, în mod oficial, declanşarea procedurilor legale pentru constituirea unei comisii parlamentare de anchetă, care să investigheze aceste aspecte", susţine Alexandru Muraru, membru în CA al SRR.

El consideră că jurnaliştii Radioului public, dar şi colaboratorii acestei instituţii "sunt supuşi umilinţelor de tot felul, prin modul arbitrar, neprofesionist şi samavolnic în care domnul Severin înţelege să conducă SRR".

Muraru consideră că actuala conducere a SRR a trecut "la etapa principală a planului de subordonare a radioului public care vizează controlul editorial total".

"Este timpul ca o comisie specială de anchetă, la nivel parlamentar, să demareze o investigaţie şi o monitorizare serioasă asupra derapajelor de la Radioul Public. Această anchetă ar ajuta la evaluarea situaţiei SRR din mai 2017 până în prezent", mai spune Alexandru Muraru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.