Casa Sotheby's din New York a pus în vânzare, fără succes, o nuvelă a lui Conan Doyle din 1893, estimată între 350.000 şi 450.000 de dolari, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest text este vorba despre existenţa fratelui mai mare al celebrului detectiv, Mycroft, şi a clubului Diogene, "cel mai ciudat club din Londra". 

Nuvela, intitulată "The Greek Interpreter" este despre întâlnirea dintre cei doi fraţi şi oferă un rol important doctorului Watson. A fost publicată prima dată în 1893 în Strand Magazine şi mai târziu într-o culegere "Memoriile lui Sherlock Holmes". 

Potrivit casei Sotheby's, în cele 60 de poveşti despre detectiv, doar jumătate dintre manuscrisele originale mai există şi este pentru prima dată că unul dintre ele este vândut la licitaţie. 

"The Greek Interpreter" se numără printre cele 19 poveşti preferate ale autorului britanic.

Această operă este importantă pentru fani dar şi pentru profesioniştii care ar vrea să adapteze şi să actualizeze munca lui Conan Doyle. 

Anumite pasaje din nuvelă sunt de altfel citate în seriale dedicate detectivului, precum "Elementary". Într-unul dintre episoade, Sherlock Holmes îl descrie pe fratele său drept un om care "nu are nici ambiţie, nici energie". 

Conan Doyle a scris patru romane şi 56 de nuvele despre Sherlock Holmes. Textele lor originale sunt păstrate în toată lumea: la Harvard, British Museum sau la Rosenbach Library din Philadelphia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.