Un librar a fost condamnat după ce a furat un exemplar din prima ediţie "Harry Potter", cu semnătura autoarei JK Rowling, care valorează 1.675 de lire sterline, înlocuind-o cu un roman de o "valoare mai mică", notează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colecţionarul şi vânzătorul de cărţi rare Rudolf Schonegger, în vârstă de 55 de ani, a pus în coş o copie a volumului "Harry Potter şi Pocalul de Foc/ Harry Potter And The Goblet Of Fire", semnată de JK Rowling, la  librăria Hatchards, Piccadilly, în ajunul Anului Nou. El a înlocuit romanul cu "Late Call", de Angus Wilson. 

CCTV a arătat imagini cu el din magazin înainte de a face schimbul, în timp ce un membru al personalului era întors cu spatele. Romanul era expus având o etichetă în care era precizată valoarea sa. 

Librarul va fi condamnat pe 3 aprilie la curtea Westminster Magistrates.

În timpul procesului, managerul de la Hatchards, Helen Mills, a spus că rar există copii semnate de autoare "pentru că nu semnează prea multe". 

Schonegger a fost arestat după ce librarii, care şi-au cumpărat în trecut de la el marfă, l-au recunoscut din imaginile difuzate de CCTV. 

J.K. Rowling este una dintre cele mai cunoscute scriitoare din lume. Ea a devenit celebră cu romanele din seria "Harry Potter", o franciză literară care a stat la baza realizării a opt lungmetraje, care au generat încasări de peste 7 miliarde de dolari pe plan mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.