Un jurnalist palestinian rănit vineri de gloanţe trase de soldaţi israelieni în timpul protestelor de la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel a decedat, a anunţat sâmbătă Ministerul palestinian al Sănătăţii, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În total, nouă palestinieni au murit, vineri, la graniţă, sub gloanţele armatei israeliene, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas, mişcare islamistă care controlează Fâşia Gaza. 

Jurnalistul Yasser Mourtaja lucra pentru agenţia Ain Media, cu sediul în Gaza, potrivit comunicatului. Într-un film surprins în momentul în care era transportat la centrul de îngrijiri se vede pe vesta sa scris "presă". Armata israeliană nu a comentat.

Ministerul a anunţat şi moartea unui alt palestinian, Hamza Abdel Aal, în vârstă de 20 de ani. Aproape 500 de palestinieni au fost răniţi de gloanţe, potrivit sursei citate. 

Mii de palestinieni s-au adunat aproape de frontiera de securitate care separă teritoriul israelian de enclava palestiniană, şi confruntări au izbucnit în mai multe sectoare. 

Începând din 30 martie, în urma protestelor au murit 19 palestinieni, în cea mai sângeroasă zi de la începutul războiului, din 2014, dintre Israel şi Hamas. 

Mişcarea de protest, intitulată "Marele Marş al Întoarcerii", prevedea mitinguri timp de şase săptămâni la frontieră, pentru a cere "dreptul de întoarcere" al celor 700.000 de palestinieni expulzaţi sau care au fugit de războiul care a urmat după crearea statului Israel pe 14 mai 1948. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.