Un grajd în miniatură creat de Banksy şi prezentat drept atracţie principală la Merrivale Model Village a ajutat Muzeul din Peterborough să aibă un număr record de vizitatori, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clădirea de mici dimensiuni a apărut la Merrivale Model Village în Great Yarmouth, Norfolk, pe 6 august, în timpul evenimentului „Great British Spraycation”. A fost împrumutată Muzeului din Peterborough pentru o expoziţie de artă urbană. 

Muzeul a spus că, în ciuda Covid, a fost „cel mai mare succes înregistrat vreodată în perioada Crăciunului şi Anului Nou”. 

Pe grajd este scris numele lui Banksy şi cuvintele „Go big or go home”.  

Expoziţia de artă urbană a fost deschisă pe 11 decembrie şi include lucrări originale ale unor mari artişti internaţionali precum Damien Hirst, My Dog Sighs, Blek le Rat, precum şi alte opere de Banksy.

Muzeul a înregistrat 1.156 de vizitatori în săptămâna de după Crăciun, comparativ cu o medie de 775 de vizitatori în aceeaşi săptămână în anii anteriori.

Expoziţia se desfăşoară până în luna mai, dar cabana din satul model este expusă doar până miercuri înainte de a fi scoasă la licitaţie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.