Un fals ziar The Washington Post a fost distribuit miercuri în capitala SUA, iar un site asemănător celui real a fost creat, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Publicaţia americană a transmis că avea cunoştinţă de producerea copiilor false, care cuprindeau articole înşelătoare, şi că face verificări legat de autorii lor.

„Există ediţii false imprimate ale The Washington Post distribuite în centrul D.C. şi ştim de existenţa unui site care încearcă să imite The Post. Nu sunt produse ale The Post şi facem cercetări”, a transmis biroul de relaţii publice al ziarului.

Într-un articol The Post a fost scris că organizaţia activistă liberală Code Pink a publica un video pe Facebook care arată cum sunt înmânate copiile. „Înmânând ziarul The Washington Post ce scrie despre Trump care renunţă la preşedinţie”, a fost descrierea videoclipului.

Code Pink nu a comentat. 

O altă organizaţie progresistă, MoveOn, a scris pe Twitter: „Deşi ne place la nebunie titlul de pe prima pagină, nu am produs noi varianta satirică a Washington Post de azi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.