O pictură a lui Sandro Botticelli considerată falsă a fost declarată originală, după ce experţii de la English Heritage care au restaurat-o au constatat că în fapt a fost creată de pictorul renascentist chiar în atelierul său, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Specialiştii susţineau că lucrarea este o copie târzie a tabloului "Madona cu rodia", pictată de Sandro Botticelli în 1487. Ei argumentau că are mai multe detalii decât varianta originală, de dimensiuni mai mari, care este expusă la Galeria Uffizi din Florenţa. 

Însă restauratorii de la English Heritage şi-au schimbat opinia după ce au curăţat un strat de vopsea galbenă. 

Testele făcute ulterior au atestat faptul că pictura este din secolul al XV-lea şi a fost realizată în atelierul din Florenţa. 

English Heritage a precizat că a colaborat cu experţi de la Muzeul Victoria & Albert şi de la National Gallery pentru a-i confirma originea. 

Tabloul este astfel cea mai apropiată versiune de capodopera lui Botticelli din 1487 în care sunt înfăţişaţi Fecioara Maria şi Iisus pruncul şi o rodie, încadraţi de îngeri. 

Această opera de artă a fost cumpărată de magnatul diamantelor Julius Wernher în 1897 şi păstrată în colecţia sa din vila din Greenwich. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.