Ediţia de lux a cărţii "Pământul Făgăduinţei", de Barack Obama, cu semnătura olografă a autorului, va putea fi licitată marţi, 2 februarie, online, la Bucureşti, de la 100 de euro, în cadrul Licitaţiei de Artă Grafică a unui important colecţionar bucureştean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Povestea lui Obama susţine şi o cauză nobilă pentru că veniturile din vânzarea cărţii de colecţie vor fi donate programului "Citeşte-mi 100 de poveşti!". 

Fondurile vor permite achiziţionarea unui stoc de cărţi pentru grădiniţele din România şi vor oferi posibilitatea ca la finalul celor 3 ani de grădiniţă, un copil să audă minim 100 de poveşti.

Potrivit Artmark, într-un stil original, Barack Obama istoriseşte în "Pământul Făgăduinţei" povestea odiseei sale neverosimile de la un tânăr aflat în căutarea propriei identităţi la liderul lumii libere, descriind prin amănunte deosebit de intime atât educaţia sa politică, cât şi momentele cruciale din primul mandat al preşedinţiei sale istorice - o perioadă de frământări şi de transformări profunde. 

Obama relatează de o manieră emoţionantă şi foarte personală cum s-au scris pagini întregi de istorie şi îi poartă pe cititori într-o călătorie irezistibilă, pornind de la cele mai timpurii ambiţii politice ale sale, la victoria în prima rundă din alegeri în Iowa, care a reprezentat un punct de cotitură şi care a demonstrat forţa activismului la firul ierbii, până la noaptea istorică din 4 noiembrie 2008, când a fost ales al 44-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, devenind primul afro-american care ocupa cea mai înaltă funcţie în stat. Reflectând la perioada în care a fost preşedinte, ne prezintă atât o analiză unică şi minuţioasă a influenţei uluitoare şi a limitelor puterilor prezidenţiale, cât şi o înţelegere remarcabilă a dinamicii politicii partizane din SUA şi a diplomaţiei internaţionale.

Obama duce cititorii în Biroul Oval şi în Sala situaţiilor speciale şi îi poartă prin Moscova, Cairo, Beijing şi prin alte astfel de locuri îndepărtate. Sunt martorii intimi ai gândurilor sale în timp ce-şi formează cabinetul, se luptă cu o criză economică globală, îl evaluează pe Vladimir Putin, urneşte munţii din loc ca să se asigure că Legea serviciilor medicale va fi adoptată, îşi înfruntă generalii cu privire la strategia Statelor Unite în Afghanistan, abordează reforma de pe Wall Street, gestionează situaţia iscată de incidentul devastator de la Deepwater Horizon şi autorizează Operaţiunea Neptune’s Spear, care duce la moartea lui Osama bin Laden.

"Pământul Făgăduinţei" este o relatare intimă şi de introspectivă - povestea unui om care a pus pariu cu istoria, credinţa unui organizator al comunităţii, testată pe scena mondială. Obama vorbeşte cu francheţe despre cum a împăcat candidatura la fotoliul prezidenţial ca afro-american în care îşi pusese speranţele o generaţie îmbărbătată de mesaje de „speranţă şi schimbare”, cu provocările de ordin moral pe care le presupun deciziile de mare miză ce trebuie luate. Relatează în mod deschis despre forţele care i s-au opus atât în ţară cât şi în străinătate, despre impactul pe care traiul la Casa Albă l-a avut asupra soţiei şi a fiicelor sale, şi nu-i este teamă să-şi dezvăluie îndoielile de sine şi dezamăgirile. Cu toate acestea, păstrează credinţa nestrămutată în ideea că e întotdeauna loc pentru progres în măreţul şi perpetuul experiment american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.