Un desen cu Tintin şi căpitanul Haddock în spaţiu, de Hergé, a fost adjudecat, joi, pentru 145.500 de euro, a anunţat casa de vânzări Daniel Maghen, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest desen în alb şi negru, în cerneală chinezească şi guaşe, a fost realizat în 1952 de celebrul desenator belgian pentru un puzzle. 

Se vede Tintin, în picioare pe partea laterală a faimoasei rachete a albumului "On a marché sur la lune", ţinându-l pe căpitanul Haddock de o coardă în momentul în care risca să ajungă în cosmos. 

Pământul este vizibil în fundal, într-o epocă în care singura fotografie a planetei noastre din spaţiu arăta doar o parte a globului.                

Recordul pentru o operă de Hergé a fost de 770.660 de euro, în 2015, pentru un desen format mare şi fără text, în creion şi guaşe, din "Tintin în Congo". 

O operă din licitaţia de joi, consacrată benzii desenate, a fost cumpărată pentru o sumă mai mare. Era desenul original al copertei unui album de Grzegorz Rosinski, "Le Grand Pouvoir du Chninkel" (1988). A fost adjudecat pentru 186.760 de euro. 

În total, vânzările au fost de 1.650.000 de euro, adică "cea mai importantă cifră de afaceri pentru banda desenată în Europa în acest an", a afirmat Daniel Maghen într-un comunicat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.