O lucrare manga cu personajul Astro Boy, creată de artistulu japonez Osamu Tezuka, au fost vândută cu 269.400 de euro, un preţ record, sâmbătă, la o licitaţie care a avut loc în Paris, scrie AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este un record mondial pentru acest artist cu foarte puţine lucrări existente pe piaţă”, a spus Eric Leroy, expert în benzi desenate la casa de licitaţii Artcurial.

Preţul la care a fost adjudecată lucrarea a fost de cinci ori mai mare decât valoarea estimată pentru aceasta. Leroy a spus că acest lucru se datorează „rarităţii şi caracterului excepţional” al lucrării cu dimensiuni de 35 x 25 de centimetri, realizată cu cerneală chinezească şi acuarelă.

Lucrarea a fost realizată la sfârşitul anilor 1950 şi conţine şase paneluri care îl prezintă pe Astro Boy luptându-se cu un inamic. 

„Astro Boy” (Foto: Twitter)
„Astro Boy” (Foto: Twitter)

Cumpărătorul acestei lucrări este „un colecţionar european care spera de multă vreme să o achiziţioneze”.

Benzile desenate „Astro Boy” au fost publicate în Japonia în perioada 1952 – 1968, prezentând un android cu emoţii care este vândut unui circ de roboţi, dar este salvat de un profesor al cărui scop este să îşi creeze o familie de roboţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.