The Royal Ballet din Londra a anunţat joi că l-a suspendat pe coregraful Liam Scarlett, un star al prestigioasei instituţii, care este vizat de o anchetă, conform The Times, pentru hărţuire sexuală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit cotidianului, Liam Scarlett, 33 de ani, celebru pentru adaptarea "Lacului lebedelor", este acuzat din vara anului trecut de eleve şi foste eleve ale Royal Ballet de hărţuire sexuală.  

Fostul balerin, artist în rezidenţă la The Royal Ballet, cu o carieră fulminantă, nu este profesor dar distribuie elevii când lucrează la coregrafiile sale. 

Elevele l-au acuzat că a făcut comentarii nepotrivite despre organele genitale, atingeri sexuale, cereri de fotografii nud şi apariţii neaşteptate în momentul în care elevii se schimbau, toate s-ar fi petrecut pe o perioadă de zece ani. 

"Am fost informaţi în august 2019 despre acuzaţiile care-l vizează pe Liam Scarlett", a declarat Royal Operal House într-un comunicat. "Individul a fost imediat suspendar şi a fost deschisă o anchetă disciplinară independentă". 

Scarlett, absolvent al acestei şcoli, a dansat pentru The Royal Ballet din 2006 până în 2012, înainte de a se retrage de pe scenă. Instituţia a creat atunci un post de artist în rezidenţă. 

"În calitate de balerin, eşti format să spui Da la orice", a mărturisit un fost elev pentru The Times. "Este un mediu atât de competitiv încât nu poţi pierde o oportunitate. Deci, când cineva cu putere îţi cere să faci ceva, eşti programat să o faci". 

Acest fost elev asigură că Scarlett i-a cerut fotografii cu el nud, pe când avea 18 ani. 

După ancheta The Times, Queensland Ballet (Australia) a anunţat că întrerupe orice legătură cu fostul balerin, care era artist-asociat al instituţiei. Punerea în scenă a noii sale adaptări "Legături primejdioase" ar fi trebuit să aibă premiera în primăvară. 

Lumea baletului internaţional fusese deja zguduită de demisia directorului New York City Ballet, Peter Martins, după ce dansatorii i-au adus acuzaţii de hărţuire sexuală şi abuz fizic. A fost apoi exonerat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.