Un cap de marmură reprezentându-l pe zeul grec Hermes, datând din secolul III înainte de Hristos, a fost descoperit în centrul Atenei, în timpul săpăturilor la sistemul de canalizare, a anunţat, duminică, Ministerul Culturii, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piesa a fost găsită vineri, la doar 1,3 metri sub trotuarul străzii Aiolou, foarte frecventată. 

"Opera datează de la sfârşitul secolului IV înainte de Hristos sau debutul secolului III înainte de Hristis şi este în stare bună", a indicat Ministerul într-un comunicat. 

Lucrarea îl reprezintă "pe zeu matur şi face parte dintr-un hermes (sculptură)", precizează instituţia.  

Un hermes este o sculptură, în general reprezentând capul zeului Hermes şi uneori un bust, aşezat pe o coloană patrulateră şi care era amplasată în Grecia Antică la intersecţii pentru a marca limitele. 

Fiul lui Zeus, Hermes este în mitologia greacă mesagerul zeilor, precum şi patronul călătorilor şi al hoţilor.                

Statuia a fost imediat transportată într-un depozit al Direcţiei pentru Antichităţi.                

Sâmbătă, primarul Atenei Kostas Bakoyannis a publicat o fotografie cu opera din marmură pe contul de Facebook: "Atena unică", a comentat el. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.