Ultimele zece episoade din sezonul final al serialului „Vikingii” vor fi difuzate, în premieră, de postul History în perioada 30 decembrie - 3 ianuarie, în fiecare seară, de la ora 22:05.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Saga „Vikingii”, creată şi produsă Michael Hirst - laureat şi nominalizat la premiile Emmy şi Globurile de Aur, este una dintre cele mai de succes producţii, apreciate atât de critica internaţională, cât şi de publicul din întreaga lume.

Din dstribuţia sezonului al şaselea fac parte Katheryn Winnick, Alexander Ludwig, Alex Høgh Andersen, Georgia Hirst, Jordan Patrick Smith şi Marco Ilsø.

Serialul „Vikingii” este o saga de familie, care prezintă poveştile remarcabile şi aventurile epice ale războinicilor şi exploratorilor scandinavi din Evul Mediu întunecat. Prima parte a celui de-al şaselea şi ultimul sezon, difuzată la începutul anului, s-a încheiat cu o bătălie între ruşii kieveni şi vikingi, în care fiii lui Ragnar Lothbrok s-au găsit luptând unul împotriva celuilalt.

Bjorn Braţ-de-Fier (Alexander Ludwig) a luptat alături de regele Harald (Peter Franzen) împotriva propriului frate, Ivar Fără-de-Oase (Alex Høgh Andersen), care, la rândul lui, s-a aliat cu forţele ruse în încercarea de a obţine controlul asupra Norvegiei. Bătălia s-a încheiat dramatic: Bjorn a fost lăsat să moară pe câmpul de luptă, trădat de Ivar, punând astfel în joc viitorul casei ancestrale, Kattegat.

În ultimele zece episoade ale serialului, conflictul dintre ruşii kieveni şi vikingi creşte în intensitate, prevestind un deznodământ cu efecte neaşteptate. În timp ce se află în Islanda, Ubbe (Jordan Patrick Smith) hotărăşte să îi îndeplinească visul tatălui său, Ragnar, şi să navigheze cât mai spre vest, alături de un grup de colonişti, în căutarea Ţării de Aur. În celălalt plan, în Anglia, vikingii au stabilit aşezări şi au ajuns să stăpânească cea mai mare parte a teritoriului, cu excepţia ţinutului Wessex. Regele Alfred de Wessex este singurul conducător saxon care a contestat suveranitatea vikingă, astfel că Ivar Fără-de-Oase trebuie să îl înfrunte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.