Guvernul canadian şi-a exprimat "îngrijorările" faţă de difuzarea pe teritoriul său a postului rusesc RT (fost Russia Today), acuzat de detractorii săi că este o portavoce a Kremlinului, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mod regulat acuzat de Occident de faptul că ajută la dezinformare, RT se află în vizorul mai multor ţări europene şi mai mult după invadarea Ucrainei de către trupele lui Vladimir Putin. 

"Împărtăşesc preocupările multor canadieni în ceea ce priveşte prezenţa Russia Today în sistemul nostru de radiodifuziune", a declarat pe Twitter ministrul canadian al Patrimoniului, Pablo Rodriguez. 

În timp ce apelurile se înmulţesc în Canada pentru a interzice difuzarea acestui post de televiziune rus, ministrul, un apropiat al prim-ministrului Justin Trudeau, a asigurat: "Analizăm toate opţiunile". 

Cu toate că "RT figurează în prezent pe lista serviciilor noastre canadiene aprobate", licenţa sa de difuzare este "un privilegiu ce poate fi retras", a avertizat vineri în ziarul Le Devoir Consiliul radiodifuziunii şi telecomunicaţiilor (CRTC). 

O interdicţie de difuzare poate fi decisă în special în cazul încălcării obligaţiei de a „prezenta ştirile cu acurateţe şi imparţialitate", a amintit CRTC, în timp ce RT este acuzat în mod regulat de părtinire pro-Putin.

În ultimele săptămâni, tot mai multe ţări au eliminat RT.  

Vineri, Finlanda a oprit difuzarea televiziunii. Londra a cerut miercuri o reexaminare din partea Ofcom a licenţei acordate pentru RT. La începutul lui februarie, Germania a interzis RT pe teritoriul său, determinând Moscova să închidă biroul de radio-televiziune german Deutsche Welle de la Moscova. 

Înfiinţat în 2005 sub numele de Russia Today, RT, finanţat de statul rus, a dezvoltat cu difuzorii săi şi site-uri în mai multe limbi, în special în engleză, franceză, spaniolă, germană şi arabă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.