Twitter a anunţat că va transfera contul POTUS lui Joe Biden în luna ianuarie, indiferent dacă, până atunci, Donald Trump va fi recunoscut că a pierdut alegerile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden va avea controlul asupra contului POTUS (President of the United States) şi al altora asociate Casei Albe începând cu 20 ianuarie.

Echipa preşedintelui ales va prelua conturile @WhiteHouse, @VP, @FLOTUS şi @PressSec.

„Twitter se pregăteşte activ să sprijine tranziţia conturilor instituţionale ale Casei Albe pe 20 ianuarie 2021”, a spus vineri un reprezentant al companiei. „La fel cum am făcut în 2017 pentru alegerile prezidenţiale, acest proces este realizat în consultare cu National Archives and Records Administration”.

În ultimele două săptămâni, de când entităţile majore de presă au proiectat că democratul Joe Biden a câştigat alegerule prezidenţiale, Donald Trump şi echipa sa au continuat să susţină că scrutinul a fost fraudat, însă nu au prezentat dovezi credibile.

După ce Trump va părăsi fotoliul de preşedinte, va pierde şi statutul special pe care Twitter îl oferă liderilor politici. Reţeaua de socializare marchează, dar nu înlătură, mesaje care pot fi considerate în cazul utilizatorilor obişnuiţi încălcări ale regulilor, a spus CEO-ul Jack Dorsey la o audiere de săptămâna aceasta în Senat.

„Dacă un deţinător al unui cont nu mai este brusc lider mondial, acea regulă specială dispare”.

În prezent, @POTUS are 32,8 milioane de urmăritori pe Twitter, în timp ce contul personal al lui Donald Trump, @realDonaldTrump, este urmărit de 88,9 milioane de utilizatori.

După ce Barack Obama a părăsit Casa Albă, în ianuarie 2017, mesajele din timpul administraţiei sale publicate pe contul @POTUS au fost arhivate într-unul nou, @POTUS44, iar cele ale lui Biden, care a fost vicepreşedinte, în @VP44. Ambele sunt întreţinute de National Archives and Records Administration (NARA).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.