Twitter a anunţat marţi seară că închide mii de conturi care susţin teoria că există o conspiraţie împotriva preşedintelui Donald Trump şi a susţinătorilor lui, cunoscută sub numele „QAnon”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a precizat în mesajul publicat pe contul Twitter Safety că postările referitoare la „QAnon” pot fi periculoase în afara platformei.

„Am spus clar că vom lua măsuri puternice privind comportamentul care poate fi dăunător offline. În conformitate cu această abordare, săptămâna aceasta luăm măsuri suplimentare referitor la aşa-numita activitate «AQnon» în serviciul nostru”, a fost mesajul transmis de Twitter. 

Vor fi suspendate permanent conturi care publică mesaje despre acest subiect, despre care compania ştie că încalcă politica reţelei de socializare privind conturile multiple.

Regula conturilor multiple a Twitter interzice utilizatorilor să publice acelaşi mesaj pe mai multe conturi sau să le dubleze de pe acelaşi cont.

Potrivit NBC News. aproximativ 150.000 de conturi Twitter vor fi suspendate în conformitate cu noua politică, iar 7.000 sunt legate de „QAnon”.

Conţinutul despre „QAnon” nu se va mai regăsi în subiectele populare ale Twitter sau în recomandări.

Teoriile „QAnon” sunt deseori partajate în forumuri anonime din social media şi susţin că există o conspiraţie împotriva preşedintelui Donald Trump şi a susţinătorilor lui. 

„Aceste acţiuni vor fi eliminate complet săptămâna aceasta. Vom continua să verificăm această activitate în serviciul nostru şi să actualizăm regulile, dacă este necesar”, a mai transmis Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.