Televiziunea Română difuzează, pe 17, 19 şi 31 decembrie, trei evenimente internaţionale prin care sunt marcaţi 250 de ani de la naşterea compozitorului german Ludwig van Beethoven.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 17 decembrie 2020 se împlinesc 250 de la naşterea lui Beethoven, aniversare marcată în întreaga lume de-a lungul anului.

Joi, TVR 3 a obţinut drepturile exclusive de redifuzare, începând cu ora 20:00, a unui grandios concert special susţinut în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” ediţia 2017. Este vorba de concertul celor mai valoroşi tineri muzicieni ai României: Orchestra Română de Tineret, sub bagheta dirijorului armeano-venezuelean Domingo Hindoyan. Este un regal muzical ce cuprinde Concertul nr.1 pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven, precum şi grandioasa sa Simfonie a IX-a.

Pe 19 decembrie, TVR 2 va difuza de la ora 20:05, alături de alte televiziuni internaţionale, filmul „Louis van Beethoven”, producţie germană realizată în 2020, special pentru Anul Beethoven şi împlinirea a 250 de ani de la naşterea lui. Filmul a avut premiera online în octombrie, la Festivalul de Film de la Biberach, iar TVR 2 se numără printre cele foarte puţine televiziuni care îl difuzează în premieră, chiar şi înaintea televiziunilor producătoare din Germania şi Austria (şi care l-au programat de Crăciun).

Anul Beethoven se încheie la Televiziunea Română pe 31 decembrie, când, de la ora 12:00, TVR 1 va difuza concertul aniversar „Beethoven 250”, organizat la Bonn, oraşul său natal, pe 17 decembrie. Evenimentul desfăşurat în prezenţa preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier a fost prezentat de violonistul Daniel Hope şi prilejuieşte întâlnirea cu celebrul dirijor Daniel Barenboim şi renumita West-Eastern Divan Orchestra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.