Postul de televiziune TV5 Monde îi aduce, în luna martie, un omagiu actriţei Michèle Morgan şi va difuza, astfel, trei pelicule care o au drept protagonistă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michèle Morgan a fost supranumită ”actriţa cu cei mai frumoşi ochi ai cinematografiei franceze”, după ce în filmul ”Quai des brumes” Jean Gabin i-a spus: "T’as d’beaux yeux, tu sais/ Ai ochi frumoşi, ştii”.

Michèle Morgan, al cărei nume real a fost Simone Roussel, a murit pe 20 decembrie 2016, la vârsta de 96 de ani.

TV5 Monde îi dedică luna femeii, programând câteva dintre filmele în care joacă alături de Henri Vidal, Charles Aznavour, Jean Gabin şi Yves Montand - ”Pourquoi viens-tu si tard…” (5 martie, ora 21.00), de Henri Decoin, ”La Minute de vérité” (12 martie, ora 21.00), de Jean Delannoy, şi ”Marguerite de la nuit” (27 martie, ora 23.55), de Claude Autant-Lara.

În plus, în martie, TV5 Monde va difuza o serie de emisiuni speciale, filme şi documentare care au în centru femininitatea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.