O televiziune turcă privată, care a relatat un punct de vedere al opoziţiei prokurde, a anuţat că a fost constrânsă să se închidă la mai puţin de o lună de la lansarea în Turcia, ţară care în mod constant este criticată pentru atacurile sale asupra libertăţii presei, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Olay TV, aparţinând omului de afaceri şi fostului ministru Cavit Caglar, a început să emită pe 30 noiembrie şi a fost nevoită să-şi oprească programele vineri. Această închidere a fost anunţată în direct la postul de televiziune. 

Caglar a spus că a luat decizia de a-şi retrage investiţia pentru că linia editorială a postului era prea apropiată de opoziţia prokurdă dar redactorul-şef al canalului îl acuză că a cedat pur şi simplu presiunii Guvernului. 

Directorul executiv al canalului, Suleyman Sarilar, a explicat că acesta a căutat să menţină echilibrul între toate componentele societăţii turce, foarte polarizată. 

Turcia este frecvent criticată pentru restricţiile sale la adresa libertăţii presei şi a fost clasată de Reporteri fără Frontiere pe locul 154 din cele 180 în ceea ce priveşte jurnaliştii aflaţi în detenţie.  

Mare parte din principalele mass-media din Turcia aparţin apropiaţilor sau aliaţilor preşedintelui Recep Tayyip Erdogan.

 

               

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.