Ateneul Român va găzdui luna aceasta trei concerte dedicate Sărbătorilor de iarnă, dar şi marcării a trei decenii de la Revoluţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Corul Filarmonicii condus de Iosif Ion Prunner şi grupul Bucharest Singers propun, pe 3 decembrie, un program cu lucrări de muzică românească din repertoriul clasic şi piese de popularitate din repertoriul internaţional. Din program vor face parte colinde prelucrate de maeştri ai şcolii componistice corale româneşti Ioan D.Chirescu, Sabin Drăgoi, Paul Constantinescu, Tiberiu Brediceanu, Dumitru D.Kiriac, Vinicius Grefiens, Tudor Jarda, Radu Paladi. Repertoriul internaţional ales cuprinde compoziţii clasice – printre ele „Hallelujah” din „Oratoriul Messiah” de Haendel – dar şi piese de precum „Jingle Bells”, „Let It Snow”, „Stille Nacht” şi „O, Tannenbaum”.

Pentru concertele cu care Filarmonica „George Enescu” încheie anul 2019 - ce vor avea loc pe 19 şi 20 decembrie - a fost aleasă o lucrare de referinţă din muzica românească: „Naşterea Domnului - Oratoriu bizantin de Crăciun”, de Paul Constantinescu. Prima audiţie a acestei lucrări a avut loc tot la Ateneul Român, pe 21 decembrie 1947, cu maestru Constantin Silvestri la pupitru.

„Oratoriul bizantin de Crăciun” se bazează, în principal, pe Evangheliile după Luca şi Matei, dar şi pe alte surse de inspiraţie religioase. În interpretarea Orchestrei simfonice şi a Corului Filarmonicii „George Enescu”, această nouă versiune a „Oratoriului bizantin de Crăciun” va reprezenta unul dintre momentele de vârf ale stagiunii 2019-2020.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete a Ateneului Român.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.