Transmisiunea primei semifinale a Eurovision Song Contest a fost cenzurată în China, pentru a fi ascunse tatuaje şi un dans romantic realizat pe scenă de doi bărbaţi, scrie AFP.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciul video online MangoTV, care a difuzat miercuri spectacolul, nu l-a arătat pe cântăreţul albanez tatuat Eugent Bushpepa şi a omis dansul romantic realizat de doi bărbaţi în spectacolul Irlandei. 

Reprezentanţi ai 19 ţări au concurat, marţi, în prima semifinală a Eurovision Song Contest, eveniment care este găzduit în acest an de Lisabona, capitala Portugaliei.

MangoTV a blurat steaguri în culorile curcubeului apărute în public, acestea reprezentând comunitatea LGBT. 

Cultura LGBT rămâne tabu în industria de divertisment din China, unde relaţiile între persoane de acelaşi gen sunt interzise pe ecranele TV, iar conţinutul despre homosexualitate este interzis pe platformele de streaming online.

MangoTV nu a explicat omisiunile din transmisiunea de miercuri a evenimentului. Reprezentanţi ai MangoTV, care deţine drepturi exclusive pentru a difuza acest show în China, nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere.

Un purtător de cuvânt al companiei-mamă HunanTV a declarat pentru AFP că reprezentanţii acestei companii „nu sunt la curent” cu editările transmisiunii de la Eurovision în China. 

În ianuarie, autoritatea de reglementare a mass media din China a interzis tatuajele şi orice alte „elemente decadente ale subculturii” din transmisiuni, acestea reprezentând comportament împotriva valorilor Partidului Comunist aflat la putere. Jucătorii de fotbal chinez care au tatuaje au fost nevoiţi să poarte bandaje pe braţe sau mâneci lungi pentru a le acoperi în timpul meciurilor pe care le-au jucat în martie. 

Reprezentanţii Irlandei şi Albaniei s-au calificat în finala concursului Eurovision, dar rămâne de văzut dacă MangoTV le va prezenta, duminică, spectacolele acestora. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.