Tony Hall, care a anunţat în ianuarie că se va retrage din funcţia de director general al BBC vara aceasta, după mai mult de şapte ani de la preluarea postului, a declarat în deschiderea Edinburgh TV Festival, care are loc online, că organizaţia pe care o conduce până la 1 septembrie trebuie să asculte şi să înveţe din propriile greşeli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hall a subliniat în discursul de luni, ultimul susţinut de el ca director general al BBC, şi rolul crucial jucat de radiodifuziunile publice în combaterea răspândirii de informaţii false.

„Serviciile publice de radiodifuziune sunt vitale pentru democraţie. Ele ne informează, ne educă. În această ţară, o fac pentru noi toţi. Indiferent cine sunteţi, aveţi acces la ce este mai bun”.

El a reflectat asupra celor şapte ani petrecuţi la conducerea corporaţiei media: „Nu trebuie să vă amintesc că acum şapte ani eram o organizaţie în criză. Astăzi, suntem o organizaţie transformată în interior şi exterior”.

Hall a adăugat că există însă loc de îmbunătăţire. „Cred că diversitatea gândirii duce la programe extraordinare. Trebuie să atragem oameni care au idei diferite, care vin din medii diferite, au gânduri diferite despre ce este important. Trebuie să fim şi o organizaţie care ascultă şi care învaţă din propriile greşeli”.

În ultimul an, Hall a intervenit personal în două scandaluri în care a fost implicată BBC - a schimbat poziţia corporaţiei în ceea ce o priveşte pe jurnalista Naga Munchetty, pe numele căreia a fost formulată o plângere că a încălcat reguli ale BBC comentând ca rasiste afirmaţii făcute de Donald Trump, şi, mai recent, privind reportajul în care a fost folosită o insultă rasistă.

Hall a reiterat angajamentul făcut de corporaţie de a cheltui 100 de milioane de lire sterline din bugetul pentru televiziune pentru îmbunătăţirea diversităţii şi a subliniat planurile organizaţiei de a ajunge la 1 miliard de oameni din lume până la finalul deceniului.

Funcţia lui Tony Hall va fi preluată pe 1 septembrie de Tim Davie, unul dintre directorii executivi ai BBC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.