Toboşarul Nick Mason, regizorul Christopher Nolan, actorul Michael Palin şi modelul Twiggy se numără între cele peste 1.140 de persoane decorate de casa regală britanică de Anul Nou.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Michael Palin, starul din „Monty Python”, primeşte însemnele de cavaler, în timp de Twiggy, titlul de Dame.

Scriitorul Philip Pullman, cunoscut pentru „His Dark Materials”, şi Margaret Atwood, autoarea „Handmaid's Tale”, se numără între cei desemnaţi Companions of Honour.

Palin, în vârstă de 75 de ani, este primul membru al grupului comic Monty Python care devine cavaler. Actorul, care a primit în 2000 titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, este acum recompensat pentru activitatea sa în televiziune, cultură şi turism, după ce a scris şi prezentat mai multe documentare.

Titlul de Dame primit de Twiggy, pe numele său real Lesley Hornby, recompensează contribuţia ei la industria modei, dar şi activitatea ei caritabilă.

Twiggy a devenit cunoscută în anii 1960, în Londra, iar acum, după anunţul făcut de casa regală a spus: „Sunt o britanică foarte mândră. Simt că sunt o ambasadoare a Marii Britanii. Mereu am simţit asta”.

În total, 1.148 de persoane au fost incluse pe lista de Anul Nou, 70% dintre ele vor fi decorate pentru servicii aduse comunităţii, iar 47% sunt femei, potrivit BBC.

Din lumea artelor, titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic va reveni violonistei Nicola Benedetti, toboşarului Nick Mason (Pink Floyd), regizorului Christopher Nolan („Dunkirk”) şi actriţei Sophie Okonedo („Hotel Rwanda”).

Scriitoarea de cărţi pentru copii Julia Donaldson este, de asemenea, recompensată cu acest titlu.

Naturalistul şi omul de televiziune Chris Packham primeşte însemnele de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic alături de trei artişti: Tacita Dean, Yinka Shonibare şi Gillian Wearing (câştigătoare a Turner Prize).

Actorii Jim Carter („Donwton Abbey”) şi Thandie Newton („Westworld”) primesc însemnele de Ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic.

Mike Peters, liderul trupei rock Alarm, a fost desemnat Membru al Ordinului Imperiului Britanic pentru acţiuni caritabile. 

Fondatorul revistei Xplode, Saeed Atcha, în vârstă de 22 de ani, este cea mai tânără persoană din listă. Titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic îi este acordat pentru servicii aduse comunităţii de tineri din Manchester.

Cea mai vârstnică persoană din listă este Robert Lingwood, veteran din Al Doilea Război Mondial, care primeşte Medalia Imperiului Britanic pentru servicii aduse comunităţii din comitatul Tyrone (Irlanda de Nord).

Lista cuprinde sportivi şi pompieri, dar şi medici şi poliţişti care au intervenit în 2017 după atacurile teroriste din Manchester şi Londra.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.