Teatrul Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti, prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava”, lansează în 12 iunie a VI-a ediţie a programului 9G la TNB (Noua Generaţie) care se adresează tinerilor creatori de teatru, absolvenţi ai facultăţilor de profil, cu vârsta de până în 35 de ani, neangajaţi în instituţii de spectacol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul a fost lansat în ianuarie 2014, până în prezent fiind selectate 22 proiecte, 17 dintre ele fiind incluse în Stagiunea 9G la TNB.

9G la TNB se desfăşoară la Sala Mică, spaţiu destinat exclusiv tinerilor artişti.

Teatrul Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava” asigură spaţiul pentru pregătirea spectacolului, la Sala Mică sau într-una dintre sălile de repetiţii ale teatrului, pentru o perioadă de patru săptămâni (dintre care o săptămână pe scena de la Sala Mică). În funcţie de programul de repetiţii al teatrului şi de disponibilitatea spaţiilor (săli de repetiţie, foaiere etc.) sau de dificultatea proiectului propus, timpul acordat pregătirii spectacolului se poate prelungi.

TNB pune la dispoziţie facilităţile tehnice de la Sala Mică, magazia de costume, depozitul de decoruri, recuzita, atelierele teatrului, fără a face nicio investiţie în plus legată de producţia spectacolului, dar şi suportul logistic şi consiliere din partea teatrului.

Spectacolele care rezultă în urma proiectelor selecţionate vor dispune de 3 reprezentaţii gratuite, cu intrare liberă, fără plata drepturilor de autor sau a celor conexe.

În urma reprezentaţiilor cu public, şi cu acordul Consiliului artistic al TNB, spectacolul poate fi preluat pentru o stagiune (cu posibilitatea de prelungire a contractului) în repertoriul Sălii Mici, în Stagiunea 9G la TNB, putând beneficia de investiţii minime în producţie, de plata drepturilor de autor, conform reţetei reprezentaţiei şi a încasărilor, şi de promovare.

Echipa care propune proiectul trebuie să fie formată din artişti independenţi, absolvenţi ai facultăţilor de profil, cu vârsta maximă de 35 de ani.

Nu există niciun tip de cerinţă sau de restricţie în legătură cu textele înscrise (dramaturgie clasică şi contemporană) sau cu genul de estetică propusă, dar constituie un avantaj conceptul de spectacol care mizează în special pe arta actorului.
Proiectele se vor trimite pe email la adresa: ccct9gtnb@gmail.com. Vor cuprinde (conform formularului pe care-l puteţi descărca de pe site-ul TNB:  https://www.tnb.ro/ro/concurs-de-proiecte-9g-la-tnb-editia-a-vi-a): conceptul regizoral al spectacolului (maxim 2 pag.); distribuţia, CV-ul membrilor echipei. (Pot fi adăugate linkuri cu înregistrări ale spectacolelor la care au mai lucrat membrii echipei sau pot fi trimise prin transfer spectacole înregistrate). De asemenea, se vor menţiona detaliat necesităţile tehnice ale proiectului.

Piesa, dramatizarea, scenariul (orice text care stă la baza proiectului) trebuie alăturat într-un document separat.
Înscrierea proiectelor se face începând cu 12 iunie, până la data de 31 iulie 2019, urmând ca pe 20 septembrie să fie anunţate titlurile şi echipele care au rămas pe lista finală. În urma unei discuţii cu echipele, se vor decide titlurile selectate spre a începe repetiţiile, în prima etapă a programului 9G (conform regulamentului).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.