Mişcarea Time's Up cere CBS să efectueze o anchetă independentă privind modul de lucru şi să facă un studiu legat de egalitatea salarială din cadrul companiei, pentru a pune capăt diferenţierilor rasiale şi de gen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare deschisă publicată pe site-ul organizaţiei, grupul transmite reţelei de televiziune că acesta este momentul potrivit ca noua conducere să ia atitudine.

Scrisoarea este adresată lui Shari Redstone, vicepreşedintă a CBS Corporation, şi comitetului director. 

„Ca una dintre cele mai puternice companii din lume, aveţi de ales. Vă puteţi agăţa de un status quo în timp ce se dărâmă în jurul vostru sau puteţi demonstra ce se poate întâmpla când o adevărată conducere îmbrăţişează viitorul. Acum este ocazia voastră de a vă ridica”, se arată în documentul Time's Up.

În scrisoare sunt punctate câteva măsuri ce ar putea fi luate de noua conducere: investigaţia independentă privind hărţuirea sexuală, stabilirea unui mediu de lucru care prioritizează siguranţa, egalitatea şi demnitatea, crearea unei noi politici de angajare şi realizarea unui studiu privind salarizarea.

Odată cu scandalul sexual în care a fost implicat Leslies Moonves, CEO al CBS, din comitetul director au demisionat şase membri - Joseph Califano Jr., Charles Gifford, Leonard Goldberg, Arnold Kopelson, Douglas Morris şi David Andelman -, care au fost înlocuiţi cu tot atâţia - Candace Beinecke, Barbara Byrne, Brian Goldner, Richard D. Parsons, Susan Schuman şi Strauss Zelnick.

Organizaţia a amintit de promisiunea pe care CBS a făcut-o, aceea de a dona 120 de milioane de dolari (compensaţia lui Moonves) către organizaţii a căror activitate este dedicată femeilor.

Leslie Moonves a părăsit compania duminică, după ce ziarul The New Yorker a publicat un al doilea articol privind acuzaţii de hărţuire şi agresiune sexuală aduse lui. Primul raport în acest sens a apărut în luna iulie.

În ambele articole i-au fost aduse acuzaţii şi lui Jeff Fager, producător executiv al emisiunii „60 Minutes”, care şi-a păstrat postul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.