Richard Sanders, CEO al companiei Tidal, deţinută parţial de rapperul Jay-Z, a anunţat că a demarat o anchetă internă privind securitatea şi integritatea datelor şi respinge acuzaţiile potrivit cărora ar fi falsificat cifrele de streaming, potrivit NME.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a precizat că Tidal a angajat o companie independentă de securitate cibernetică pentru a face o analiză după ce publicaţia norvegiană Dagens Næringsliv a scris că Tidal a falsificat cifrele de streaming pentru a-i favoriza pe Beyoncé şi Kanye West.

Potrivit articolului, jurnaliştii de la Dagens Næringsliv au obţinut un hard-disk cu date ale companiei.

„Respingem şi negăm acuzaţiile care ne-au fost aduse de către Dagens Næringsliv. Deşi nu obişnuim să comentăm poveşti despre care credem că sunt false, considerăm că este important să ne asigurăm artiştii, angajaţii şi abonaţii că luăm în serios securitatea şi integritatea datelor noastre”, se arată în comunicat.

În urmă cu o săptămână, mai mulţi compozitori şi editori muzicali norvegieni au depus o plângere la poliţie împotriva platformei de streaming Tidal. În plângerea înregistrată la poliţia din Norvegia, organizaţia norvegiană Tono, care reprezintă aproximativ 30.000 de deţinători de drepturi, a transmis că manipularea acelor date de streaming a fost „puternică” şi „aparent credibilă”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.