„They Shall Not Grow Old” este titlul documentarului realizat de Peter Jackson despre Primul Război Mondial, lungmetraj care va avea premiera mondială, în luna octombrie, la London Film Festival, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarul, care a fost anunţat în luna ianuarie, are ca scop marcarea a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial.

„They Shall Not Grow Old”, titlu împrumutat din poemul „For the Fallen” (1914) al lui Laurence Binyon, este primul film al cineastului neozeelandez în calitate de regizor de la ultima parte a francizei „The Hobbit” (2014).

Documentarul - comandat prin programul centenar britanic 14-18 NOW împreună cu Imperial War Museums - va fi proiectat la Londra pe 16 octombrie, în prezenţa lui Jackson, care va participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Proiecţii simultane vor avea loc în săli de cinema din Marea Britanie.

Pentru realizarea acestui film au fost folosite imagini originale din arhivele Imperial War Museum şi BBC şi mărturii audio ale veteranilor. Înregistrările video au fost editate şi convertite în format 3D.

„Am vrut să pătrund în ceaţa timpului şi să aduc aceşti oameni în lumea modernă, pentru a-şi putea recâştiga umanitatea”, a transmis Peter Jackson.

Documentarul face parte din seria de evenimente şi proiecte menite să comemoreze, în Marea Britanie, Primul Război Mondial, care a început în 1914 şi s-a încheiat în 1918.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.