„The Testaments”, noua carte a canadience Margaret Atwood, a fost expediată de Amazon din greşeală mai devreme cu o săptămână, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O parte dintre cei care au comandat cartea au primit-o deja, dintr-o eroare a retailer-ului.

„Un număr foarte mic de copii” ale volumului au fost trimise în SUA „din cauza unei erori a comerciantului”, a transmis Penguin Random House, care a publicat romanul.

Editura a dat dispoziţii clare vânzătorilor să păstreze exemplarele până pe 10 septembrie, data la care este anunţată lansarea romanului, continuare a „The Handmaid s Tale”.

Amazon nu a comentat situaţia, iar Penguin Random House nu a confirmat despre câte exemplare este vorba, însă mai mulţi cititori s-au lăudat cu el pe reţelele de socializare.

The Guardian a scris că a fost vorba despre 800 de exemplare.

„The Testaments” este unul dintre cele mai aşteptate titluri ale anului şi apare după 34 de ani de la romanul original al lui Atwood. Volumul a fost inclus acum pe lista scurtă pentru Booker Prize.

Eroarea Amazon i-a înfuriat pe ceilalţi comercianţi, care spun că vor fi pedepsiţi dacă vor face aceeaşi greşeală şi suspectează că gigantul nu va suporta aceleaşi consecinţe.

American Booksellers Association a transmis că este „foarte dezamăgită în urma acestei flagrante încălcări a protocolului” prin lansarea cărţii.

Măsurile stricte au presupus şi trimiterea romanului sub un nume fals, cu o altă copertă, către criticii literari, potrivit lui Ron Charles de la Washington Post. 

Comparat cu predecesorul, Charles a spus că „The Testaments” este un „roman complet diferit, ca formă şi ton”.

Într-o cronică a The New York Times, care conţine şi multe dezvăluiri, Michiko Kakutani a scris că naraţiunea este rapidă, captivantă, pe cât de puternică, pe atât de melodramatică.

Alex Clark de la The Guardian a numit cartea „un succes”, un strigăt pentru activism şi de o brutalitate încă şocantă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.