Lucrarea „The Knight of Death”, ulei pe carton pictată de Adrian Ghenie în 2001, a fost estimată de Artmark între 30.000 şi 50.000 de euro şi va fi licitată pe 16 noiembrie, într-o sesiune de vânzări dedicată artei contemporane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expusă la Centrul Cultural Sindan, lucrarea curentă face parte din o serie în care artistul a urmărit crearea unei mitologii personale, pornind de la caracterul simbolist al unor imagini-cheie: melcul, îngerul, roaba, calul. Simbolul central este un înger al morţii, un cavaler apocaliptiic, călare, realizând astfel o joncţiune forţată a teluricului cu divinul, creându-se astfel o realitate subiectivă, cu valori răsturnate sau diferite faţă de cotidian. Lumea se dezvăluie într-o manieră tenebroasă întunecată, invadată de cochilii, înşirate aproape obsesiv şi sugerând un timp împietrit, reminiscenţă a unei alte epoci. Lumea depictată pare să se afle în stare de eroziune de propriile valori joase şi inechităţi, potrivit casei de licitaţii. 

Între cele 195 de loturi din cadrul licitaţiei sunt scoase la vânzare opere de Ion Ţuculescu, Sabin Bălaşa, Constantin Piliuţă, Marilena Murariu, Obie Platon, Valeriu Mladin, Alexandru Ciucurencu, Roman Tolici, Andrei Cădere, Saddo, Geta Brătescu, Horia Bernea, Marcel Guguianu, Ştefan Câlţia. 

Licitaţia se va desfăşura de ora 18.30, online şi prin telefon. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.