Musicalul „The Band's Visit”, favoritul criticilor, a primit cele mai multe trofee - 10 - la gala premiilor Tony, care a avut loc duminică seară la New York.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spectacolul a primit premiul pentru cel mai bun musical, în timp ce „Harry Potter and the Cursed Child” a câştigat trofeul pentru cea mai bună piesă. „Once on This Island” a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun musical relansat, iar „Angesl in America”, a fost desemnată cel mai bun spectacol de teatru relansat.

În total, „The Band's Visit”, care primise 11 nominalizări, a fost marele câştigător al serii, cu 10 trofee, impunându-se la categorii ca „cea mai bună regie a unui musical” - David Cromer, „cel mai bun actor într-un musical” - Tony Shalhoub, „cea mai bună actriţă într-un musical” - Katrina Lenk, şi „cea mai bună muzică originală” - David Yazbek.

El a fost urmat de „Harry Potter”, cu şase trofee, inclusiv pentru regie (John Tiffany) şi cel mai bun spectacol de teatru, şi de „Angeles in America”, cu trei.

Între câştigătorii serii s-au numărat Glenda Jackson, pentru rolul principal din „Three Tall Women” al lui Edward Albee, spectacol de teatru care i-a adus premiul pentru rol secundat actriţei Laurie Metcalf.

Andrew Garfield a fost desemnat cel mai bun actor, pentru „Angels in America”, spectacol care i-a adus lui Nathan Lane trofeul pentru rol secundar.

Josh Groban şi Sara Bareilles au găzduit cea de-a 72-a gală a premiilor Tony.

Pentru întreaga carieră în teatru au fost premiaţi actriţa Chita Rivera şi compozitor şi producător Andrew Lloyd Webber, iar cu premii speciale Tony, actorul John Leguizamo şi muzicianul Bruce Springsteen.

La gala de anul trecut, care a fost prezentată de Kevin Spacey, marele câştigător a fost spectacolul „Dear Evan Hansen”, cu şase trofee din nouă nominalizări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.