Cunoscuta interpretă de jazz şi crossover, Teodora Brody-Enache, şi Manchester Camerata aduc pe scena Festivalului Internaţional "George Enescu" 2023 o premieră crossover: "Rapsodia I" de George Enescu în variantă vocală şi prelucrată pentru orchestră de cameră de dirijorul Lee Reynolds.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Teodora Brody a demarat în anul 2018 un proiect de reinterpretare vocală a muzicii clasice şi a muzicii lui George Enescu în mod special, cu influenţe din jazz, doină, linii melodice involuntare, poezie, care a devenit o adevărată călătorie interioară pentru descoperirea Sunetului care, în desăvârşirea lui, uneşte lumi.

Dacă la ediţiile din 2019 şi 2021 ale Festivalului Enescu, Teodora Brody a interpretat, în cadrul evenimentelor Bucureşti Creativ, variante ale unor lucrări clasice pregătite pentru cvartet şi, respectiv, pentru cvartet şi cor, în 2023, artista se apropie îndrăzneţ de muzica clasică, cu interpretarea vocală a Rapsodiei I de Enescu, prelucrată special pentru Manchester Camerata de dirijorul Lee Reynolds.

„Menirea Manchester Camerata este aceea de a aduce o schimbare în bine prin muzică şi de a redefini modul prin care măiestria uimitoare a unei orchestre poate face acest lucru prin inovare în programul său şi, desigur, prin lucrul cu artişti extraordinari, care împărtăşesc aceste aspiraţii. Cu siguranţă, Teodora Brody este unul dintre aceşti artişti, ceea ce face colaborarea dintre Teodora şi Camerata să fie de la sine înţeleasă", a declarat Bob Riley, Chief Executive al Manchester Camerata.

„Sunt fericită că pot oferi publicului Festivalului Enescu  Rapsodia I de George Enescu, în varianta vocală, interpretată pentru prima dată cu o orchestră de cameră, împreună cu Manchester Camerata. Este o experienţă care sper să reconfirme trăirea specială pe care publicul şi artiştii o au de fiecare dată când explorăm sunete noi. Chiar dacă plecăm pe un drum cunoscut, este imposibil să nu ajungem împreună la trăiri noi, acele trăiri unice care au loc când, prin Sunet, unim lumile separate din viaţa şi sufletele noastre", a afirmat Teodora Brody.

Concertul va avea loc pe 18 septembrie 2023, la Ateneul Român. Manchester Camerata va interpreta un program mai amplu, sub bagheta dirijorului Gábor Takács-Nagy. Biletele vor fi puse în vânzare pe 1 februarie 2023, iar pentru abonamente, organizatorii Festivalului Enescu au lansat o loterie pe 30 noiembrie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.