Televiziunea Română demarează, vineri, lucrările de construcţie pentru un sediu nou al studioului teritorial TVR Craiova, proiect în care este investită suma de 5.241.350 de lei din fonduri proprii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Piatra de temelie va fi pusă în cadrul unui eveniment la care vor participa preşedinţii comisiilor de specialitate din Parlament - Radu Preda, Preşedinte al Comisiei de Cultură şi Media din Senatul României şi Gigel Ştirbu, Preşedinte al Comisiei de Cultură, Arte, Mijloace de Informare în Masă din Camera Deputaţilor.

Din partea Televiziunii Române vor fi prezenţi, alături de Doina Gradea, Director General Interimar şi Anca Dindirică, director TVR Craiova, Raico Cornea, director TVR 1, Mircea Neacşa, director TVR 3; Dite Dinesz, director TVR Timişoara; Romeo Couţi director TVR Cluj; Cristian Georgescu, director TVR Tg. Mureş; Camelia Pătru, coordonator economic şi administrativ TVR 3 şi întreaga echipă a TVR Craiova.

„Este o mare bucurie să putem pune prima cărămidă la temelia noului sediu al TVR Craiova. Acest proiect este, de fapt, una dintre primele investiţii consistente pe care ne propunem să le facem pentru studiourile teritoriale ale TVR, atât în plan financiar, cât şi tehnic sau uman”, a declarat Doina Gradea, director general intermar al TVR.

„Conducerea Televiziunii Române a susţinut acest proiect şi s-a implicat activ în demararea şi derularea procedurilor necesare pentru începerea lucrărilor. Eforturi susţinute au fost depuse şi de colegii mei de la TVR Craiova pentru a strânge fonduri proprii, asigurând astfel cea mai mare parte a sumei necesare investiţiei. Cu siguranţă, realizarea noului sediu va avea efecte pozitive şi în calitatea programelor produse şi difuzate de TVR Craiova pentru că, până la urmă, publicul telespectator este cel care dă măsura muncii noastre”, a declarat Anca Dindirică, director TVR Craiova.

Suprafaţa desfăşurată a noului sediu va fi de aproximativ 2.000 de metri pătraţi şi va cuprinde două studiouri TV - unul de 240 de metri pătraţi pentru realizarea emisiunilor şi unul de 50 de metri pătraţi pentru transmiterea jurnalelor de ştiri. Clădirea este destinată atât spaţiilor de producţie, cât şi celor de birouri pentru personalul editorial, tehnic şi administrativ.

Potrivit Televiziunii Române, realizarea construcţiei noului sediu a fost o prioritate pentru actuala echipă managerială a studioului TVR Craiova, având în vedere condiţiile dificile şi spaţiul restrâns în care jurnaliştii îşi desfăşoară în prezent activitatea, într-o clădire distrusă parţial de un incediu în anul 2005.

Studioul teritorial TVR Craiova a fost cel de-al patrulea post regional deschis de Televiziunea Română. Prima transmisie a avut loc la 1 decembrie 1998, studioul având o zonă de activitate ce acoperă şapte judeţe din sud-vestul României - Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş şi Teleorman.

Grila postului este una generalistă, axată pe reflectarea evenimentelor şi a vieţii comunităţilor locale. Emisiunile TVR Craiova sunt receptate şi de comunităţile de români din Bulgaria (Valea Timocului bulgăresc) şi Serbia (Valea Timocului sârbesc), Albania sau Macedonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.