Ted Sarandos, COO al Netflix, l-a contrazis pe Steven Spielberg, după ce regizorul a spus că filmele acestei companii nu ar trebui să fie eligibile pentru nominalizări la premiile Oscar, deoarece sunt filme de televiziune. Sarandos a mai spus că definirea unui film în funcţe de modul în care este distribuit este greşită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă este de acord cu punctual de vedere al lui Spielberg, Ted Sarandos a răspuns: „Este bine că nu face el regulile”, izbucnind apoi în râs.

„Să defineşti un film în funcţie de cum este distribuit este foarte greşit. Spielberg a spus că filmele noastre se califică, din punct de vedere tehnic. Este un nonsens. Dacă te califici, te califici, dacă nu, nu. Ca să te califici pentru Academy Awards trebuie să fii prezent într-un cinematograf, pentru o zi, în Los Angeles”, a continuat el.

Sarandos a precizat că filmul„Mudbound” al companiei Netflix, care a fost nominalizat la patru categorii la gala Oscar din acest an, a fost proiectat pe 17 ecrane în perioada de calificare, iar „The Post”, filmul lui Steven Speilberg, a fost proiectat pe 9 ecrane.

„Aşa că, tehnic, eram mai calificaţi cu Mudlife decât era The Post”, a mai spus Sarandos, râzând.

„În privinţa a ceea ce se numeşte un film de televiziune – se numeşte aşa pentru că îl vizionezi la televizor? Cei mai mulţi oameni vizionează cele mai multe filme la televizor. Aşa că toate filmele sunt filme de televiziune. Înţeleg că unele persoane vor să facă diferenţa între filme de televiziune şi filme de cinema, dar spectatorii nu o mai fac”, a adăugat Ted Sarandos.
Cineastul Steven Spielberg a spus recent că filmele companiei Netflix nu ar trebui să se califice pentru nominalizări la premiile Oscar, chiar dacă sunt lansate în cinematografe înainte de a fi difuzate de televiziunea online.

„Odată ce te-ai dedicat unui format de televiziune, produci un film TV. Cu siguranţă, dacă este un film bun, meriţi un premiu Emmy, dar nu un Oscar”, a spus Spielberg, într-un interviu pentru ITV News.

Pentru gala Oscar din acest an, Netflix a devenit primul serviciu de streaming care a câştigat opt nominalizări la premiile decernate de Academia Americană de Film.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.