Teatrul "Sică Alexandrescu" din Braşov rămâne în continuare fără director după ce în urma celei de a doua etape a concursului pentru ocuparea postului de director comisia de evaluare a stabilit că niciunul din cei trei candidaţi care s-au calificat în această etapă nu a reuşit să susţină proiectul de management la nivelul aşteptat. Teatrul nu mai are un director care să fi obţinut postul prin concurs din 2015, iar directorul interimar al instituţiei a demisionat în luna martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei trei finalişti - Dan Cogălniceanu, Mihai Giuriţan şi Dan-Marius Zarafescu - care au susţinut această probă în 26 aprilie au obţinut note care nu le-au permis ca media finală să fie peste 7.00, nota minimă de trecere. Dan Marius Zarafescu este la a doua tentativă. Anul trecut, a câştigat concursul, dar şi-a dat demisia după câteva zile, în urma protestelor actorilor.

"În urma evaluării de la proba de susţinere a proiectului de management, membrii comisiei au stabilit că aceste prezentări nu sunt pe măsura nivelului proiectelor analizate în prima etapă, astfel că notele din cea de a doua etapă sunt semnificativ mai mici faţă de cele din prima etapă“, a declarat preşedintele comisiei de evaluare, Bogdan Stanoevici.

Comisia a fost alcătuită din actorul Bogdan Stanoevici (fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni şi fost secretar de stat în Ministerul Culturii), actorul Romeo Pop de la Teatrul Bulandra din Bucureşti, Mihai Constantin, managerul Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte şi Nicolae Boghir, managerul Teatrului Alexandru Davila din Piteşti, alături de doi reprezentanţi ai Primăriei Braşov.

În perioada următoare, va fi numit un director interimar, urmând ca procedura pentru angajarea unui manager al Teatrului "Sică Alexandrescu" să fie reluată.

Teatrul "Sică Alexandrescu" din Braşov nu mai are un director care să fi obţinut postul prin concurs din noiembrie 2015, când regizorul Claudiu Goga şi-a dat demisia. Au fost organizate mai multe concursuri, la care fie nu s-a prezentat nimeni, fie candidaţii nu au promovat examenul. Adevărata criză a început în septembrie 2016, după de Dan Marius Zarafescu, director adjunct la Teatrul Notara din Bucureşti, a câştigat concursul din a doua încercare (la concursul din luna mai fusese declarat respins). O parte dintre actori, 13 la număr, au protestat faţă de organizarea concursului şi au spus că a fost unul de formă. Actorii au refuzat să mai intre la spectacole, care au fost suspendate mai bine de o lună.

După demisia lui Zarafescu, Primăria Braşov a numit-o ca director interimar pe Viorica Geantă Chelbea. Protestele actorilor au continuat, ultimul fiind organizat în 17 decembrie 2016. Trei actori, Maria Gârbovan, Marius Cordoş şi Mariana Hudişteanu, au fost concediaţi după ce au protestat faţă de conducerea instituţiei. În ianuarie 2016, a fost concediată şi Ada Galeş, actriţă care a câştigat în 2016 premiul UNITER pentru debut. Actriţa a postat un mesaj pe Facebook în care a anunţat că i-a fost desfăcut contractual de muncă din motive disciplinare pentru că nu ar fi participat la repetiţii care, în opinia actriţei, nu ar fi putut avea loc.

În 10 martie, Viorica Geantă Chelbea şi-a dat demisia din postul de director al Teatrului "Sică Alexandrescu" din Braşov după cinci luni de interimat, invocând motive personale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.