Teatrul Regal din Madrid şi Scala din Milano au anunţat că menţin programul care îl include pe tenorul şi dirijorul Plácido Domingo, în ciuda acuzaţiilor de hărţuire sexuală formulate împotriva artistului spaniol, informează La Vanguardia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instituţia spaniolă de spectacole a anunţat vineri că Domingo va face parte din stagiunea 2019-2020 şi a spus că acuzaţiile „trebuie să aibă o bază, să fie dovedite în instanţă”. Scala din Milano a confirmat sâmbătă că va menţine reprezentaţiile lui Plácido Domingo programate în perioada 15 decembrie - 13 ianuarie, care vor marca 50 de ani de la debutul lui pe această scenă. 

Teatrul Regal a transmis că nu tolerează deloc „niciun fel de comportament care presupune abuzuri şi agresiune sexuală” şi că este solidar cu victimele unor astfel de cazuri. Instituţia a reiterat „admiraţia şi recunoaşterea pentru tot ce înseamnă extraordinara lui carieră în lirica spaniolă şi internaţională şi pentru traiectoria exemplară” în teatru.

Domingo, în vârstă de 78 de ani, a primit în ultimele zile sprijinul mai multor instituţii muzicale, după ce nouă femei - între care opt şi-au ascuns identitatea - l-au acuzat de hărţuire sexuală. Ele fac referire la incidente ce ar fi avut loc în anii 1980.

Orchestra din Philadelphia şi Opera din San Francisco au anulat spectacolele care îl avea drept protagonist pe Domingo. Opera din Los Angeles, unde artistul este director general din 2003, va începe o anchetă internă.

Repertoriul lui Plácido Domingo cuprinde 150 de roluri, cu peste 4.000 de reprezentaţii, vocea sa apare pe mai mult de 100 de înregistrări - opere, arii şi duete - şi a primit până în prezent 12 premii Grammy.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.