Teatrul Nottara din Bucureşti, iniţial numit Teatrul Armatei, sărbătoreşte împlinirea a 70 de ani de existenţă printr-un minifestival care va avea loc la sediul instituţiei teatrale în perioada 14 - 21 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sub sloganul ”Nottara 70 - mai tânăr ca niciodată”, în cadrul evenimentului se va prezenta selecţia unora dintre cele mai de succes producţii ale teatrului, cărora li se alătură numeroase evenimente conexe, informează Teatrul Nottara.

”Mai tânăr ca niciodată, Teatrul Nottara sărbătoreşte! Suntem la primii 70 de ani de teatru, de poveşti, de amintiri, de spectacole şi de miracole împărtăşite. Au trecut ca un vis tehnicolor, creat din iubirea, harul şi dragul artiştilor, tehnicienilor, oamenilor buni din birouri; vis împlinit prin spectatorii care au făcut posibilă întâlnirea dintre scenă şi lume, dar şi prin colegii care ne-au fost alături, indiferent de vreme şi vremuri”, a declarat Marinela Ţepuş, directorul Teatrului Nottara.

Programul mini-festivalului începe pe 14 mai, la ora 18.00, în Sala George Constantin, cu spectacolul ”Vestul singuratic”, de Martin McDonagh, regizat de Cristi Juncu, cu actorii Florin Piersic jr., Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu şi Ioana Calotă/ Corina Dragomir în distribuţie. De la ora 19.00, în sala Horia Lovinescu este programată deschiderea oficială a minifestivalului.

După deschiderea oficială, de la ora 19.30, este programat spectacolul ”Fazanul”, de Georges Feydeau, regizat de Alexandru Mâzgăreanu. Din distribuţia celui de-al doilea spectacol fac parte: Gabriel Răuţă, Şerban Gomoi, Ştefan Lupu, Alexandru Suciu, Sorina Ştefănescu, Laura Vasiliu, Raluca Gheorghiu, Diana Roman, Ion Haiduc, Crenguţa Hariton, Ioana Calotă, Alexandru Mike Gheorghiu şi Vlad Bălan. Seara va continua, de la ora 22.00,la CafeNott, cu evenimentul ”Vedeta de lângă tine”, în care vor fi aniversaţi Ion Haiduc şi Ion Siminie.

În ultima zi a minifestivalului, pe 21 mai, de la ora 17.00, la sala Horia Lovinescu, este programată  avanpremiera spectacolului ”Aproape împreună” de Alan Alyckbourn, în regia lui Felix Alexa, cu distribuţia alcătuită de actorii Constantin Cotimanis, Catrinel Dumitrescu, Gabriel Răuţă şi Raluca Gheorghiu. Spectacolul va fi urmat de ”Marele BAL”, de la ora 19.00, la Cercul Militar Naţional.

Teatrul Armatei, numit în prezent Teatrul Nottara, şi-a început activitatea în 1947, într-o fostă arenă de circ din Calea 13 septembrie. Apoi, la scurtă vreme, sub conducerea directorului de scenă Al. Finţi, s-a mutat în clădirea construită de inginerul-arhitect Liviu Ciulley (tatăl regizorului Liviu Ciulei), din Bulevardul Magheru. În 1960, instituţia de cultură a ieşit de sub tutela Armatei şi a fost pus sub egida Consiliului Municipal al Capitalei. Acesta a fost momentul în care a primit un nou nume: Teatrul ”C.I. Nottara”, iar noul său director a fost actorul George Vraca.

Pe scena sa au jucat mari actori ai teatrului românesc, între care se numără: Gilda Marinescu, Margareta Pogonat, Melania Cîrje, George Calboreanu, George Constantin, Ştefan Iordache, Ştefan Radof şi Emil Hossu. A prezentat spectacole realizate după importanţi autori ai repertoriului naţional şi universal (Shakespeare, Cehov, Eugène Ionesco, Pirandello, Lope de Vega, Horia Lovinescu, I.L. Caragiale). Au montat regizori precum Vlad Mugur, Dan Micu, George Rafael, Marietta Sadova, Radu Penciulescu, Lucian Pintilie şi Sanda Manu şi au construit lumi scenografi precum Dan Nemţeanu, Mircea Marosin, Tony Gheorghiu şi Ion Ipser.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.