Teatrul Nottara revine cu o stagiune estivală, care se va desfăşura în Bucureşti pe mai multe scene în aer liber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Thailanda", "Praf de stele", "Despre olteni cu dragoste", "Repetiţia vieţii mele", "Oglinda neagră", "Citadela" şi "Aici nu-i de joacă" se vor juca în această vară în mai multe spaţii special amenajate pentru a primi publicul în condiţii de siguranţă: Teatrul de Vară din Herăstrău, Curtea de Onoare a Muzeului Naţional de Artă al României, Terasa Teatrului Ţăndărică, curtea TVR, în cadrul proiectului Teatru în TVR, potrivit instituţiei teatrale. 

Spectacolul "Citadela", o producţie a Doctor's Studio, va deschide, pe 2 iulie, stagiunea estivală a Teatrului Nottara şi se va juca pe Terasa de la Teatrul Ţăndărică. Următoarele reprezentaţii sunt programate pe 9, 16 şi 23 iulie. Instalaţia audio-vizuală "Citadela" are ca punct de pornire monodrama "Grounded" de George Brant şi este interpretată de Isabela Neamţu şi regizată de Ligia Ciornei. "Citadela" extinde povestea războiului tehnologic din "Grounded" şi documentează conflictele purtate pe calea aerului, întorcându-se în trecut pentru a omagia curajul primelor femei pilot din România. 

Programul verii va continua cu spectacolul "Thailandade Dimitris Kechaidis şi Eleni Chaviara", regia Alexandru Jitea, o comedie spumoasă cu trei femei în pragul unei crize de nervi, care discută despre iubire şi, mai ales, despre bărbaţii din viaţa lor şi se pregătesc să pornească într-o călătorie în Thailanda, pentru a se elibera şi a-şi deschide un nou drum în viaţă.

"Oglinda neagră", cu Cristina Juncu, Crenguţa Hariton, Mihaela Subţirică, Vlad Bălan, Rareş Andrici, este un spectacol-concert care îi va purta pe spectatori prin lumea lui Caragiale.

Spectacolul "Praf de stele" de Norm Foster, în regia lui Lucian Sabados, vă propune reîntâlnirea cu o poveste tulburătoare, o comedie romantică delicioasă, în care un bărbat şi trei femei discută despre sex, dragoste, viaţă şi moarte, cu mult umor şi... câteva lacrimi.

"Despre olteni, cu dragoste" după Marin Sorescu, scenariul şi regia Constantin Fugaşin, spune poveştile pe care le-au trăit personajele din satul natal al lui Sorescu. 

"Repetiţia vieţii mele" de Claudiu Sfirschi-Lăudat, regia Alexandru Jitea, va prilejui întâlnirea emoţionantă cu o mare actriţă: Anda Caropol. Prinsă printre amintiri şi visând nostalgică la gloria de altădată, Nina urcă pe scenă pentru a-şi repeta monologul neterminat. Dar autorii moderni nu mai produc texte pe măsura celor clasice, ei doar experimentează, spre disperarea actriţei ce-şi aşteaptă ieşirea - încă nescrisă - din scenă. Înconjurată de oamenii din teatru, care i-au fost alături o viaţă întreagă, Nina îşi rosteşte monologul, îl construieşte, adaugă piesă cu piesă, păşind pe scenă şi prin propria viaţă ca pe marginea unei prăpăstii.

Spectacolul "Aici nu-i de joacă" de Catrinel Dumitrescu, cu Victoria Cociaş, propune o întâlnire cu două dintre cele mai iubite actriţe ale Teatrului Nottara. 

Toate evenimentele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile impuse pentru respectarea măsurilor de protecţie împotriva COVID-19.

Programul poate suferi modificări independente de voinţa noastră şi/sau în funcţie de starea vremii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.