România este ţară invitată, alături de Lituania şi Ucraina, la festivalul internaţional Trans/Misje – Wschód Sztuki (Trans/Misiuni - Estul Artei), care va avea loc weekendul acesta la Rzeszów (Polonia).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ţara noastră va fi reprezentată de Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Iaşi la manifestarea aflată la a doua ediţie.

României îi va fi dedicată ziua de 30 august. 

Va fi prezentat spectacolul „Când fericirea se află în trecut”, după Furio Bordon, care îi are în distribuţie pe Emil Coşeru, Doina Deleanu şi Dumitru Georgescu. Regia spectacolului este semnată de Radu Ghilaş, iar din echipă fac parte Sebastian Raţiu – scenografie, light design, Andrei Cozlac - video design, Dragoş Cohal - sound design, Lorette Enache - mişcare scenică.

În plus, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Cel mai vechi teatru – cel mai nou complex teatral din România” dedicată Teatrului din Iaşi şi prezentată la galeria Szajna, precum şi performance-ul muzical „Sunet şi culoare”, interpretat de muzicienii Diana Roman (pian) şi Ioan Ursulescu (vioară), pe scena pregătită în curtea interioară a instituţiei-gazdă poloneze. Alături de cei doi artişti se va afla scenograful Sebastian Raţiu, care va desena în timp real, pe un şavalet foarte mare, o mănăstire românească.

Institutul Cultural Român de la Varşovia va fi partener şi va patrona ediţia din acest an a festivalului organizat de Teatrul „Wanda Siemaszkowa”, cu sprijinul administraţiei locale a voievodatului Podkarpackie, al Ministerului Culturii şi Patrimoniului Cultural şi al Oraşului Rzeszów.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.