Reprezentanţii Teatrului Excelsior afirmă că evenimentul DoR Live, care urma să aibă loc joi seară, a fost amânat pentru că nu au fost respectate clauzele din contractul de închiriere a sălii şi respinge acuzaţiile de cenzură ale organizatorilor evenimentului, spunând că nu a fost limitat un act artistic, dar nu s-a dorit asocierea cu mesaje politice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Precizările vin după ce un eveniment al Decât o Revistă a fost amânat, motivul invicat fiind că un montaj cu fotografii realizate în timpul protestelor din Capitală este considerat nepotrivit de conducerea Teatrului Excelsior, pentru că ”frizează sfera politică" faţă de care instituţia spune că trebuie să se păstreze echidistantă, fapt ce a dus la decizia publicaţiei de a încheia colaborarea cu instituţia publică.

"Teatrul EXCELSIOR îşi manifestă regretul pentru neînţelegerea intervenită în comunicarea cu Asociaţia MEDIA DOR pentru organizarea evenimentului DoR Live programat joi, 30 martie, ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului EXCELSIOR. Precizăm că motivul disensiunilor dintre cele două părţi vizează nerespectarea clauzelor contractului nr. 542/10.03.2016 încheiat între Teatrul EXCELSIOR (LOCATOR) şi Asociaţia MEDIA DOR (LOCATAR)", se arată într-un comunicat al instituţiei de cultură.

Documentul menţionează că nu au fost respectate prevederile conform cărora "spaţiul închiriat va fi folosit de LOCATAR în vederea organizării unui eveniment cultural în data de 30.03.2017, între orele 17.00-20.00", iar "LOCATARUL va putea desfăşura şi alte activităţi decât cele menţionate la pct.4.1., însă numai după obţinerea în scris a acordului prealabil al LOCATORULUI".

"Destinaţia spaţiului închiriat nu va putea fi schimbată fără consimţământul scris al LOCATORULUI. Orice toleranţă nu implică renunţarea la această clauză şi la sancţiunile prevăzute în contract", spun reprezentanţii teatrului, care apreciază că "o parte din evenimentul Asociaţiei MEDIA DOR vizează o poziţie politică faţă de care Teatrul EXCELSIOR, prin statutul şi misiunea sa, trebuie să-şi păstreze o poziţie neutră".

Reprezentanţii Excelsior precizează că este vorba despre "un film despre protestele de stradă care au avut loc în Bucureşti în această iarnă", care prezintă imagini cu protestatarii din Piaţa Victoriei, "însă coloana sonoră cuprinde mesaje instigatoare".

"Teatrul EXCELSIOR nu a interzis difuzarea filmului, ci a solicitat organizatorilor să adapteze momentul lor pentru cadrul în care materialul urma să fie difuzat, adică un eveniment destinat publicului larg, susţinut pe scena unei instituţii care desfăşoară o activitate dedicată copiilor şi tinerilor, cu precizarea că formula actuală a materialului frizează sfera politică şi depăşeşte spaţiul şi tema culturală a evenimentului. Prin urmare, considerăm că nu am limitat un act artistic, ci am încercat să nu ne asociem mesajelor cu conţinut politic", conchide conducerea teatrului.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.