Primăria Capitalei anunţă, luni, că Teatrul Bulandra va fi consolidat şi restaurat cu finanţare din PNRR, valoarea proiectului depăşinf 65 de milioane de lei, fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Imobilul din B-dul Schitu Măgureanu, nr. 1, Sector 5, Bucureşti, care adăposteşte Teatrul Bulandra, va fi consolidat şi restaurat cu finanţare din PNRR Componenta 5 – Valul Renovării. Proiectul, depus de UAT Municipiul Bucureşti prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS), vizează consolidarea seismică şi renovarea energetică moderată a clădirii publice situată în B-dul Schitu Măgureanu, nr. 1, Sector 5, Bucureşti”, anunţă, luni, Părimăria Capitalei.

Sursa citată a precizat că valoarea finanţării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este de 65.378.065,87 lei cu TVA, iar proiectul demarat în luna februarie 2023 va fi implementat până în luna februarie 2026.

Clădirea a fost construită în anul 1935, iar în anul 1937 a fost adăugat corpul din B-dul Schitu Măgureanu, adiacent teatrului, aflat în Zona Construit Protejată 06 - bulevardul Haussmannian Elisabeta-Kogălniceanu.

Imobilul are o suprafaţă construită desfăşurată de 11.872,82 mp. şi regimul de înălţime S+P+7E+M cu funcţiune mixtă (la parter sala de spectacole ”Liviu Ciulei”).

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.