Accesul copiilor cu vârste de până la 18 ani este gratuit, miercuri, de Ziua Internaţională a Copilului, la Muzeul de Istorie a României, atât pentru vizitarea expoziţiilor, cât şi pentru participarea la spectacolul de teatru de păpuşi şi la ateliere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însoţitorii acestora au acces pe baza achiziţionării unui bilet de vizitare, conform categoriei de public din care fac parte.

Activităţile de la MNIR:

• Ora 11:00

Free Puppet Theatre prezintă spectacolul pentru familii, E ora de păpuşi! – artist păpuşar, Ana Crăciun Lambru; spectacol pentru toate vârstele
"E Ora de Păpuşi!" este un spectacol interactiv de mare succes pentru copii sau chiar pentru familii, susţinut de Ana Crăciun Lambru, artist păpuşar şi regizor de teatru, cu o experienţă de scenă şi lucrul cu copiii de peste 10 ani. Acesta este un spectacol pentru toate vârstele! Da, da, copiii, părinţii, chiar şi bunicii devin artişti: dansează alături de marionetele Storki şi Noki, îl antrenează şi apoi stau cu sufletul la gură pentru Viermişorul Acrobat, Tigruţ, o poartă pe Micuţa Inventatoare Bo Piper către nori! Fiecare poveste este plină de umor, dar şi de învăţăminte despre prietenie, empatie, grijă pentru animale, curiozitate şi împlinirea viselor cu orice preţ. 

• Orele 10:00 - 11:00; 12:00 – 15:00
Atelierul Descoperă povestea Gânditorului!; recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani
Veţi descoperi, prin intermediul discuţiilor, jocurilor şi activităţilor practice, povestea Gânditorului de la Cernavodă, renumita statuetă preistorică. Atelierul este susţinut de către educatorii muzeali şi desenatorii artistici din cadrul muzeului.

• Orele 13:00 - 15:00
Atelierul Micii surugii, cu Alexandru Scorţar; recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani
Alexandru Scorţar, unul dintre cei mai entuziaşti voluntari şi prieteni ai muzeului, elev în clasa a IV-a B, la Şcoala Gimnazială Nr. 142 din Bucureşti, va spune curioşilor, povestea poştelor de odinioară şi cum au apărut primele timbre. În cadrul atelierului, participanţii vor confecţiona plicuri, timbre şi îl vor colora pe micul surugiu. De asemenea, vor afla cine erau surugii şi vor descoperi costumele acestora. Alexandru (10 ani) este pasionat de istorie şi realizează, în cadrul muzeului, seria de ateliere online numite "Atelierul micilor istorici", prezentând patrimoniul muzeal pe înţelesul copiilor.

Accesul în muzeu va fi gratuit pentru copii (<18 ani) şi se va face conform programului obişnuit de vizitare 10ꓽ00 - 18ꓽ00 (ultima intrare fiind permisă la ora 17:15).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.