Vedetele licitaţiei ”Călătorie din Estul Europei către Extremul Orient - Colecţii şi artişti de marcă”, organizată pe 22 februarie de Goldart, sunt tablourile ”Flori de câmp în ulcior”, de Nicolae Grigorescu, şi ”Natură statică în albastru”, de Alexandru Ciucurencu, fiecare estimat la 20.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Flori de câmp în ulcior/ Wild flowers in pitcher”, de Nicolae Grigorescu, este un tablou realizat în ulei pe lemn, iar ”Natură statică în albastru/ Still life in blue”, de Alexandru Ciucurencu, este ulei pe pânză. 

Un alt lot important ”Vas cu trandafiri pe fond verde/ Vase with roses on green background”, de Gheorghe Petraşcu, a fost estimat între 10.000 şi 15.000 de euro.

Goldart anunţă că vor fi reunite pe simeză cele mai importante momente ale picturii româneşti prin lucrări semnate de Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petraşcu, Rudolf Schweitzer Cumpăna, Alexandru Ciucurencu sau Traian Brădean.

În cadrul licitaţiei vor fi scoase la vânzare şi mai multe obiecte de artă decorativă româneşti, dar şi orientale. O monedă de aur "2000 de ani de creştinism «Comemorarea mileniului»” va fi licitată de la 2.750 de euro. 

Moneda are o valoare nominală de 5.000 lei, din aur 999/1000, pe avers fiind stema României, valoarea nominală, anul emisiunii, inscripţia România, iar în centru este redată o cruce stilizată, având interior o compoziţie grafică, simbolizând începuturile creştinismului pe teritoriul ţării noastre. Pe revers este imaginea Mântuitorului Iisus Hristos şi inscripţiile "2000 de ani de creştinism şi «Comemorarea mileniului»”. 

Expoziţia poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 10.00-18.00, precum şi sâmbătă, 18 februarie, la sediul Casei de licitaţii Goldart.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.