Tabloul "Ciobănaş cu turmă de oi", de Nicolae Grigorescu, a fost adjudecat contra sumei de 55.000 de euro în "Licitaţia de Mărţişor II - Pictură şi Sculptură" organizată miercuri de Artmark.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pictura a aparţinut doctorului Alexandru Obreja/Obregia (1860-1937), personalitate de frunte a şcolii româneşti de psihiatrie, fondator al spitalului de specialitate la Bucureşti în 1923, profesor universitar. Prieten cu Grigorescu, a fost către sfârşitul vieţii acestuia, medicul lui curant.

În aceeaşi licitaţie, tabloul "Ghiocel", semnat Grigorescu, a fost adjudecat contra sumei de 24.000 de euro, iar "Flori de primăvară", de Nicolae Tonitza, pentru suma de 12.000 de euro. Şi "Clopotniţa Mănăstirii Viforâta", pictată de Gheorghe Petraşcu, a fost vândută la Artmark cu 12.000 de euro. 

"Crizanteme", de Corneliu Baba, a fost licitat în final pentru 5.500 de euro iar "Turbanul roşu", de Theodor Pallady, cu 5.000 de euro. 

Un bronz semnat Salvador Dali, "Perseu (Omagiu lui Benvenuto Cellini)" (1976), a fost adjudecat la 3.500 de euro. 

Artmark a organizat marţi "Licitaţia de Mărţişor I - Artă decorativă şi bijuterie", finalizată cu vânzări totale de 111.190 de euro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.