”Singurătate - suportabila singurătate a fiinţei la A.P. Cehov” este tema anunţată de Uniunea Teatrală din România (UNITER) pentru cea de-a 20-a ediţii a Galei Tânărului Actor - HOP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La secţiunea Individual, preselecţia va consta în două probe. Prima probă constă în prezentarea unui moment scenic pe tema impusă, având ca bază texte din opera lui A.P. Cehov ( scrisori, nuvele, piese de teatru). Durata maximă este de 5 minute.

Prezentarea unui moment scenic, la liberă alegere, care să evidenţieze calităţile şi preocupările stilistice ale candidatului este cea de-a doua etapă. 

La secţiunea Grup, concurenţii vor pregăti un spectacol/studiu (multi-media, instalaţie, teatru fizic, teatru dans, performance) având ca suport un text cehovian sau un text al unui autor modern, contemporan ce are ca temă revizitarea operei cehoviene. Durata maximă este de 30 minute, iar componenţa maximă a unui grup e de 6 persoane.

Concurenţii pentru premiile galei HOP trebuie să fi absolvit facultatea (licenţă) începând cu anul 2013.

Data şi locul preselecţiilor vor fi anunţate ulterior, la fel şi mai multe detalii privind desfăşurarea galei.

Galei Tânărului Actor - HOP, program permanent al UNITER şi singular în peisajul festivalier autohton, este un concurs care are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.