Ştirile Pro TV lansează, luni, de la ora 17.00, o campanie despre depresie, intitulată „Rătăcit în sine. Depresia, boala milieniului”, care include reportaje, dar şi poveşti de viaţă ale unor persoane publice care s-au confruntat cu această boală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Elena Lasconi, corespondent Ştirile Peo TV, a pregătit o serie de reportaje despre depresie, dar şi poveşti de viaţă ale unor persoane publice care s-au confruntat de-a lungul timpului cu această boală, informează Pro TV.

„Campania m-a consumat cel mai mult, din toată experienţa mea de jurnalist, de 25 de ani. Am avut insomnii, am retrăit momente din copilărie pe care le-am vrut uitate. Am plâns împreună cu cei care au fost de acord să-şi pună sufletul pe tavă şi am înţeles cât de curajos este gestul lor. Românii nu apelează la psihoterapeut şi psihiatru de teama stigmatizării, a pierderii locului de muncă, a prietenilor, partenerilor. Plus că există şi preconcepţia care spune că, dacă apelezi la psiholog, psihoterapeut sau psihiatru, eşti nebun. Şi nu numai la noi stau lucrurile aşa. În întreaga lume, peste 300 de milioane de oameni au primit diagnostic de depresie. E posibil ca această campanie să vă tulbure şi, mai ales, să deschidă răni. Dorinţa mea cea mai mare este ca, în cazul în care vă regăsiţi în poveştile pe care le veţi urmări la Ştiri, să găsiţi puterea să apelaţi la un specialist! Dacă vedeţi în jurul vostru prieteni, colegi care îşi duc depresia pe picioare, ajutaţi-i!”, a spus Elena Lasconi despre această campanie.

În cadrul campaniei, Andreea Raicu, Monica Bârlădeanu, Diana Dumitrescu, Oana Roman şi Cristina Bălan vor vorbi deschis despre depresia care le-a marcat existenţa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.